fbpx
Domov Oznake Trening

Oznaka: trening

10 nasvetov za začetnike teka

Tek je rekreacija, s katero boste zbistrili glavo od študijskih obveznosti, ki ga lahko izvajate kadarkoli in kjerkoli. Zbrali smo nekaj napotkov za lažji začetek tekaškega treninga.

Na kaj paziti pri športni rekreaciji?

Seznam športnorekreativnih dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo, je dolg, na vodilnih mestih po priljubljenosti pa so dejavnosti, ki se odvijajo v naravi, kot so hoja (sprehodi), plavanje, kolesarjenje, alpsko smučanje in planinarjenje. Pri vsaki športni rekreaciji pa je potrebno upoštevati osnovna pravila, ki preprečujejo nastanek poškodb in olajšajo vadbo.

Vodnik po borilnih veščinah in aerobičnih vadbah

Prvine borilnih veščin in aerobike se v sodobni aerobični vadbi pogosto kombinirajo. Gre za dokaj intenzivno zvrst, kjer so osnovni koraki aerobike povezani z elementi karateja, kungfuja, muay thaia, kickboxa, thai chija in še česa. Pogovarjali smo se z Natašo Nežič, voditeljico skupinske fitnes vadbe (Društvo Bodifit).

Hoditi ali ne, to sploh ni vprašanje!

S hojo se stabilizira delovanje srca in ožilja, povečajo se presnova ter gibčnost in moč telesa, okrepi se imunski sistem, izboljšata se duševno počutje in samozavest. Nenazadnje hoja pomaga pridobiti in ohraniti vitko postavo ter odpravlja stres. Ženske varuje celo pred osteoporozo, lahkoten trening, kakršna je hoja, pa blaži tudi težave, povezane s predmenstrualnim sindromom.