fbpx
Domov Oznake Seminarska naloga

Oznaka: Seminarska naloga

Vodič za iskanje študijskega gradiva

Velik del svojega študijskega življenja boste preživeli v knjižnici. Veliko pa boste morali dostopati tudi do različnih gradiv, predvsem pri pisanju seminarskih nalog. A vendar, znate uporabiti vse različne vire, da pridete do najnovejših gradiv? Naj bo iskanje gradiva čim lažje in čim hitrejše.

8 nasvetov za učinkovito skupinsko delo

Ena izmed težjih nalog skupinskega dela je, da se zberejo različne osebnosti in da morate čas porabiti za usklajevanje, namesto za nalogo.

Zakaj na faksu delate v skupini

Več glav več ve. V slogi je moč. Več kot nas bo, bolj bo veselo. Zakaj so profesorji takšni pristaši dela v skupini in kaj imate vi od tega?

Nasveti za dobre predstavitve

Predstavljamo vam 8 zlatih pravil predstavljanja. Poznate vsa?

Spletni slovnični pregledovalnik besedila

Če niste prepričani, kako se napiše kakšna beseda ali pa nimate avtomatskega pregledovalnika besedila v wordu, potem si pomagajte s spletnim lektorjem.

Pravilna priprava seminarskih nalog

Sestavni del predavanj, seminarjev in vaj na fakulteti bodo seminarske naloge, eseji in drugi pisnih izdelki, ki jih boste morali pripraviti (napisati) in verjetno nato tudi predstaviti. Vsaka fakulteta ima lahko svoja pravila, kako naj bi bil pisni izdelek narejen. Za vas smo zbrali nekaj osnovnih informacij za pripravo.

VIDEO: Najboljša seminarska naloga

Kako se lotiti priprave dobre raziskovalne naloge in kaj je pri tem pomembno, kaj je treba upoštevati pri pisanju in kako jo najbolj učinkovito sestaviti, je zbrano v spodnjih vrsticah.

VIDEO: Kako prepričati pred polno predavalnico?

Verjetno ste se že kdaj znašli v situaciji, ko so sošolci imeli predstavitev referata/seminarske naloge, v katero so vložili ogromno truda, pa jim enostavno ni uspelo obdržati vaše pozornosti, saj ste že na začetku predstavitve odjadrali v svoj svet. Na žalost niste edini in verjetno se vam bo kaj podobnega zgodilo tudi pri nadaljevanju študija.