fbpx
Domov Oznake Poklic

Oznaka: poklic

Globalni premiki na področju zaposlovanja

Zbrali smo 10 zanimivih poklicev v letu 2025 in kakšni globalni premiki na področju zaposlovanja so predvideni.

Ali ste karierni začetnik

Karierna preusmeritev je dejansko danes nekaj običajnega. Posameznik v tem primeru začenja popolnoma na novo s svojo karierno potjo.

Kje se bomo zaposlovali v prihodnosti

Strokovnjaki s področij informacijske tehnologije, zdravstva, bio-medicine, razvoja novih materialov pa tudi različnih svetovalnih strok.

Diploma da/ne

Obstajajo objektivne ali zunanje koristi, ki jih študent pridobi, ko doseže zastavljen cilj in diplomira – to so večja zrelost (diploma kot zrelostni izpit), višji družbeni status in ugled med vrstniki, drugimi diplomanti ter delodajalci.

VIDEO poklic: Varnostnik

Varnostnik opravlja varnostno - receptorska dela. Sprejema, usmerja obiskovalcem stranke, ter jim daje informacije. Vodi evidenco prihodov in izhodov oseb. Pregleduje dovolilnice in parkiranje vozil. Odpira in zapira dvižno zapornico ob vhodu.

Poklic: Dimnikar

Osnovne naloge dimnikarske službe so: varstvo pred požarom, varstvo ljudi pred zadušitvijo in zastrupitvijo, varčevanje z energijo in varstvo zraka pred onesnaženjem.

Kakšna je vaša poklicna identiteta?

Odločitev v zvezi z izbiro študija je že za vami. Vsaj za večino od vas. Marsikdo si bo namreč na tej stopnji še premislil in ubral kakšno drugo pot. Tisti, ki pa se boste odločili vztrajati v izbrani smeri ste že na poti k osvajanju novega dela lastne poklicne identitete.