fbpx
Domov Oznake Bonton

Oznaka: bonton

Komunikacija s profesorji & asistenti

Pri osebnem pogovoru lahko nadzorujete vaš ton glasu, izgled in tudi izbiro besed, kar vpliva na vtis, ki ga pustite pri ljudeh. Obdobje študija predstavlja tesno obdobje na poti do profesionalne karierne poti. Komunikacija je veščina, ki jo razvijte že v času študija, tako osebno komunikacijo kot komunikacijo preko elektronske pošte. Vložite kakšno minuto več v pisanje elektronskega sporočila in izkažite spoštovanje. Nekateri profesorji in asistenti sicer sprejmejo tudi bolj pogovorne maile študentov, vendar še vseeno prevladujejo tisti, ki pričakujejo udarnejše strukturirano elektronsko sporočilo.

Univerzitetni bonton

Prav študenti, ki predstavljajo bodočo gonilno silo sveta, morajo biti oboroženi tudi z znanjem pravil bontona. To znanje je sestavni del izobrazbe in bo prišlo prav tako v zasebnem kot tudi v poklicnem življenju.

Bonton na kulturnih prireditvah

Beseda bonton pomeni pravilo, pa naj bo pravilo vedenja, oblačenja. Naš bonton je naučen, saj smo kot otroci posnemali svoje starše. Z leti pa oblikujemo svojo kulturo, ki je prilagojena različnim situacijam, dogodkom, prireditvam.