fbpx
Domov Oznake Motivacija

Oznaka: motivacija

Diploma da/ne

Obstajajo objektivne ali zunanje koristi, ki jih študent pridobi, ko doseže zastavljen cilj in diplomira – to so večja zrelost (diploma kot zrelostni izpit), višji družbeni status in ugled med vrstniki, drugimi diplomanti ter delodajalci.

Motivacija za diplomiranje

Izbrali ste temo, mentorja, zbrali vso literaturo, a vam pisanje ne gre najbolje, saj vam zmanjkuje motivacije. S pravilnim pristopom ni razloga, da vam ne bi uspelo.

Moč pozitivnega razmišljanja

Izzivi v času študija vas pogosto pripeljejo do stresnih situacij. Učenje, izpiti, diploma in zagovor pred komisijo povzročajo tremo in strah pred neuspehom. Nad stresne dogodke pa se podajte pozitivno, učenje bo veliko lažje, če boste videli pozitivno pot in cilj.

Kako se učiti?

Po mnenju Lee Beznik, univ. dipl. psih. iz centra za svetovanje in usmerjanje otrok, mladostnikov in staršev Platea d. o. o., resne težave nastopijo pri razporeditvi časa in organizaciji obsega snovi, pogosto pa študentom oviro predstavljajo tudi neučinkoviti načini branja in izpisovanja snovi.

Ko zmanjka motivacije za učenje

Za nekatere je učenje šala, za nekatere pa vir porabe časa, ki ga morajo prebiti pred knjigami. Toliko je stvari, ki bi jih lahko počeli v času, ki ga moramo porabiti za ponavljanje in učenje. Ključ do rešitve tega problema je MOTIVACIJA.

Motivacija in koncentracija pred izpiti

Odgovor na vprašanje, kako se lotiti obsežne in včasih zapletene študijske snovi, je za večino študentov nerešljiva uganka. A s pravilnim pristopom ni razloga, da vam ne bi uspelo.

13 nasvetov za športno motivacijo

Ste se končno odločili in začeli migati, pa vam je že padla motivacija, ker vam ne gre, ker ne veste, kako, in ker …? Toliko izgovorov, zakaj ne morete telovaditi. Naš vsakdan naj bi bil sestavljen iz zmerne telovadbe, trikrat tedensko pa bi morali intenzivneje telovaditi (vsaj 20 minut).