fbpx
Domov Oznake Minerali

Oznaka: minerali

Zeleni napitki za dvig razpoloženja

Zelenjava prinaša koristna hranila, ki bo dvignila vašo odpornost. Sestavljajte kašaste napitke iz zelenih delov užitnih rastlin (npr. listi korenja, pese, repe, koprive, solato vseh vrst, špinače, blitve, zelišč).

Pozdravite se s hrano

Namesto da bi bili polni energije s sklonjeno glavo korakate po ulicah in razmišljate o natrpanem urniku?

Prehrana za rekreativce

Rekreacija je poleg uravnotežene prehrane sestavni del zdravega in ozaveščenega življenja. Optimalno prehrano vsakega posameznika (tako nedeljskega vaditelja kot rekreativnega športnika) predstavljajo vsa hranila, ki so potrebna za normalno delovanje organizma.

Šumeče tablete

Šumeče tablete so po definiciji vse tablete, ki se v vodi raztopijo ob sproščanju ogljikovega dioksida. Ker na tržišču obstaja prava poplava različnih šumečih tablet, smo za mnenje povprašali mag. farmacije Alenko Šmid z ljubljanske Fakultete za farmacijo.

Zakaj čokolada pred izpiti

Že stoletja nazaj so kakav, ki je glavna sestavina čokolade, pili za energijo in pomiritev. Znanstveniki so kasneje potrdili, da čokolada vsebuje številne koristne snovi. Kako deluje na delovanje možganov in razmišljanje, pa smo se pogovarjali z Leo Beznik, univ. dipl. psih. iz centra za svetovanje in usmerjanje otrok, mladostnikov in staršev Platea ter Eriko Povšnar, univ. dipl. ped. iz ZVC ZD Kranj.

Vitamini in minerali

Pripravili smo tabelo vitaminov in mineralov, skupaj z njihovo nalogo in hrano, kjer jih najdete. Veliko zdravstvenih težav lahko rešite že z izbiro pravilne hrane (npr. magnezij proti krčem, vitamin E za lepo kožo itd.).