Prijava na e-nasvete

12 ključnih odgovorov o subvencioniranem prevozu

Odgovarjamo, kako pravilno izpolniti vlogo za nakup vozovnice, kako ravnati z neporabljenimi vožnjami, kakšne identifikacije so sprejemljive za spletni nakup in več. S temi informacijami boste bolje razumeli postopek in možnosti, ki so na voljo za uporabo javnega prevoza v študijskem letu.

12 vprašanj študentov o subvencioniranem prevozu

 1. Ali je treba v vlogi navesti uporabo vlaka med lokacijami? Za medkrajevni promet ne navajate medkrajevne relacije, če ste izbrali vrsto vozovnice MESEČNA VOZOVNICA. Če ste na vlogi izbrali vrsto vozovnice VOZOVNICA ZA 10 VOŽENJ NA MESEC pa navedete vstopno in izstopno postajo.
 2. Če ne porabim 10 voženj na mesec, ali se te vožnje lahko prenesejo v naslednji mesec? Neizkoriščene vožnje se ne prenašajo v naslednji mesec.
 3. Kje lahko preverim preostanek vozovnic za 10 voženj na mesec? Število preostalih voženj preverite pri vozniku ali sprevodniku oz. na stacionarnem prodajnem mestu.
 4. Ali zadošča digitalno potrdilo spletne banke, ki ga že uporabljam? Storitve eUprave lahko uporabljate s potrdili SIGEN-CA, Pošta®CA, AC NLB in Halcom CA.
 5. Koliko časa traja, da dobim odgovor o statusu elektronsko oddane vloge? Odgovor prejmete v nekaj minutah.
 6. Kdo ne more oddati e-vloge? Vloge ne more oddati vlagatelj, ki nima e-identitete.
 7. Kaj če pozabim šifro elektronsko oddane vloge? Ko je vaša vloga odobrena, lahko s šifro opravite nakup vozovnice. Pri spletnem nakupu vozovnice se šifra vloge prenese sama. Na prodajnem mestu lahko nakup izvedete na podlagi priloženega osebnega dokumenta in EMŠO številke.
 8. Ali lahko izvedem samo spletno oddajo vloge, plačilo in prevzem vozovnice pa izvedem na prodajnem mestu? Lahko, vendar v začetku šolskega leta tega ne priporočamo, ker s tem ustvarjate dodatne vrste pri prevoznikih. Bolje je kupiti vozovnico na spletu. Portal e-Uprave vam nudi povezavo do spletnih strani za nakup vozovnice. Študentje, ki še nimate kartice IJPP,  jo prav tako lahko naročite preko spleta s klikom na povezavo na odobreni vlogi.
 9. Kako dolgo je omogočena oddaja elektronske vloge in spletni nakup vozovnic? Oddaja elektronske vloge in spletni nakup lahko opravite kadar koli v tekočem študijskem letu.
 10. Kako dolgo je omogočena oddaja pisne vloge in osebni nakup vozovnic? Oddaja pisne vloge in osebni nakup vozovnice lahko opravite kadar koli v tekočem študijskem letu.
 11. Kaj če potrebujem mestni prevoz izven LJ, MB ali NM? Omogočen je nakup vseh mestnih vozovnic na spletu ter vseh prodajnih mestih prevoznikov.
 12. Kje prekličem izgubljeno IJPP kartico? Kaj se stori, če se kartica zlomi in ne deluje? Izgubljeno IJPP kartico prekličete na stacionarnih prodajnih mestih prevoznikov, ki vam istočasno izdelajo duplikat. Kartico zamenjate za duplikat na prodajnem mestu prevoznika. Vozovnice na kartici se prenesejo na duplikat.

Za vse informacije se lahko obrnete na brezplačno telefonsko številko: 080 45 77 (Klicni center za IJPP vozovnice) ali https://subvencije.ijpp.si/.

Viri: https://www.gov.si/teme/integriran-javni-potniski-promet, https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/subvencionirana-vozovnica.html.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ