Prijava na e-nasvete

“A must” študentski dogodki

“A must študentski dogodki” – pripravili smo seznam festivalov in prireditev, ki so vam na voljo v Sloveniji in sosednjih državah. Datumi navedeni spodaj so prilagojeni za leto 2024 in 2025.

Vse datume dogodkov si oglejte tukaj.

Ljubljana

 • Pozdrav brucem: Največje vseslovensko brucovanje ob začetku novega študijskega leta. Bruci in starejši študentje se družijo in zabavajo pozno v noč. Na Kongresnem trgu poskrbljeno za različne okuse in večje število kvalitetnih izvajalcev. Glasbeno in zabavno dogajanje bo popestreno s predstavitvijo obštudijskih dejavnosti. »Must« dogodek za vse mlade v Ljubljani! Po dogodku, se bo žur tradiconalno nadaljeval z velikim brezplačnim koncertom na Študentskem kampusu.
 • Bujta Repa je tradicionalna prekmurska zabava v Ljubljani, z dobro glasbo, prekmurskimi specialitetami in obvezno bujto repo.
 • Mesec kulture (marec): Mesec kulture je namenjen študentom in študentski kulturi. Mesec kulture zajema več kot 25 dogodkov, koncertov, predstav, razstav, delavnic, ki so v večini brezplačni. Predstavljena je študentka kultura, tako tista institucionalizirana (predstavitev vseh akademij Univerze v Ljubljani), kot tudi druge oblike (natečaji, delavnice), kjer se lahko kultura približa študentom, ali pa se študentje predstavijo kot kulturniki.
 • Majske igre: cel mesec se lahko študentje družijo med športnimi in kulturno-glasbenimi dogodki, ki so na voljo v študentskem naselju v Rožni dolini.
 • Škisova tržnica je največja brezplačna žurka na prostem, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije. Na njej se predstavijo klubi iz vse Slovenije, zabava pa ob dobri glasbi traja pozno v noč.
 • Cvičkarija se odvija v različnih mestih po Sloveniji, na njej pa se predstavlja dolenjska kultura. Večerni del pa je bogat z glasbo in seveda s cvičkom.

Primorska

 • Pozdrav poletju: letos se bo odvijal 5. POZDRAV POLETJU, kjer bo zabava trajala vse do jutranjih ur! Pripravite se na nepozaben večer z vrhunskimi nastopajočimi in odlično ponudbo hrane. Dogodek se bo odvijal v soboto, 15.06.2024, na PSC Goja, Rajšpova ulica 26, Ptuj. Začetek je ob 20:00 uri, končali pa bomo ob 04:00 uri zjutraj. Za več informacij o vstopnicah, hrani in drugih podrobnostih, sledite objavam. Ne zamudite tega nepozabnega dogodka!
 • Dan mladosti  je že tradicionalen brezplačni enodnevni dogodek s pestrim kulturnim in zabavnim programom.
 • Kašev Letni vrt je mesec poletnih prireditev med vikendi v večernih urah, ki jih organizira Klub Ajdovških študentov.

Maribor

Vsako leto se mošt spremeni v vino in takrat so organizirana martinovanja. V Mariboru je organizirana zabava, na kateri poteka tudi izbor za najboljše študentsko vino. Poleg strokovne komisije degustirajo in ocenjujejo vina tudi študenti. Martinovanja so organizirana tudi v drugih študijskih središčih.

 • Kostanjev piknik ki je obarvan z glasbo in peko kostanja.
 • Dan ŠOUM je poln raznih prireditev in predstavitev dela Študentske organizacije Maribor, dan pa se zaključi z glasbenim nastopom različnih skupin.
 • Božično novoletno rajanje je že tradicionalna prireditev z obilo dobre glasbe in dobrih želja.
 • Lampijončki je štajerska verzija Škisove tržnice, ki se dogaja maja na mariborskem otoku. Čez dan potekajo športne igre in delavnice, zvečer pa rajanje pred tremi različnimi odri.
 • Festival Lent je ena najbolj prepoznavnih znamk Maribora (različne prireditve – operne in baletne, gledališke in plesne predstave, jazzovski koncerti, koncerti klasične glasbe, glasbe sveta, kantavtorski koncerti, koncerti šansonov in etno glasbe, folklorni večeri, predstave festivala uličnega gledališča, prireditve in dejavnosti za otroke ter športni izzivi).
 • Pivo in cvetje je prireditev v Laškem znana po koncertih in hladnem laškem pivu.
 • Študentski Bogračfest se odvija v Mariboru na mariborski tržnici. Na njem se študentski klubi iz vse Slovenije pomerijo v kuhanju lendavskega bograča. To je prava poslastica za ljubitelje dobre jedače in pijače, ves dan in večer se uživa v dobri družbi ob odlični glasbi.

Kranj

 • V Kranju Klub študentov Kranj organizira mladinski festival kulture, športa, glasbe in izobraževanja pod imenom Teden mladih. Poudarek ni izključno na zabavi, saj se med tednom odvija več, za študente in druge, koristnih predavanj.
 • Teden mladih: Vsako leto se v Kranju odvija Teden mladih, ki privabi na tisoče mladih in ponuja raznoliko paleto aktivnosti. Gorenjska prestolnica zaživi v barvah mladosti in energije! Ne zamudite tega nepozabnega mladinskega festivala!

Novo mesto

 • Cvičkarija: Cvičkarija, eden pomembnejših promotorjev etnoloških in enoloških značilnosti Dolenjske, se je razvila iz močne lokalpatriotske zavesti nekaterih članov tedaj na novo ustanovljenega Društva novomeških študentov. Danes predstavlja enega največjih festivalov na Dolenjskem.
 • GDNM: “Grem domov v Novo mesto” je pohod novomeških študentov iz Ljubljane, Maribora in Kopra v dolenjsko prestolnico ob zaključku študijskega leta. Projekt združuje preživljanje prostega časa na zdrav način in krepitve lokalne zavesti študentov, ki večino časa zaradi študijskih obveznosti preživijo izven Novega mesta. Vsako leto si prizadevamo, da bi se projekt uveljavil do te mere, da bi se ga udeležilo čim več novomeških študentov. Pohod je organiziran tako, da se iz vseh treh mest študija odpravimo peš proti Novemu mestu, kjer ob zaključku vsi skupaj zakorakamo v mestno jedro.

Nova Gorica

 • Goriški mlaj (od 28. aprila do 1. maja): Goriški muzej skupaj z Mestno občino Nova Gorica in Društvom za oživljanje lokavškega izročila Doli organizira tradicionalni »furengo«, ki vključuje prevoz jambora s konjsko vprego za postavitev goriškega mlaja. Večdnevno dogajanje, ki se bo odvijalo v sodelovanju s partnerskimi organizacijami in pokrovitelji, se bo začelo na Trnovski planoti in zaključilo v Novi Gorici.
 • Festival R.o.R. (03.10.2024): Festival sodobnih umetniških, intermedijskih ter performativnih praks.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ