Prijava na e-nasvete

Družabne igre za inovativne zabave

Ugani pojem

Za igro potrebujemo manjše listke, pisala in ogromno domišljije. Vsi igralci na listke napišemo pojme, ki jih bomo morali ugibati (npr. mala malica, umetnost, Frank Sinatra …). Listke položimo na sredino, igralci pa se razdelimo v dve skupini. Igralec, ki je na vrsti, ima na voljo 1 minuto, da izvleče listke in le z uporabo besed opiše čim več pojmov (brez uporabe korena iskane besede). Ko katerikoli od soigralcev ugane iskani pojem, listek zadržimo. Če pojem ni bil uganjen, listek položimo nazaj na sredino. Ko se izteče ena minuta, je na vrsti igralec iz druge skupine. Igralci se vsako minuto izmenjujejo, dokler na sredini ne zmanjka besed. Nato vsaka skupina zapiše, koliko jih ima pri sebi (en listek je ena točka), listke pa položimo nazaj na sredino in krog z istim naborom besed ponovimo; le da smemo tokrat uporabiti le eno besedo za opisovanje iskanega pojma. V tretjem krogu pa pojme kažemo s pantomimo. Na koncu seštejemo točke vseh krogov; skupina z največ točkami zmaga.

Powerpoint karaoke

Za igranje te igre potrebujemo računalnik ali mobitel (lahko tudi platno in projektor) ter internetno povezavo. Igra ni le zabavna, pač pa tudi krepi naše sposobnosti nastopanja in iznajdljivosti. Sodelujoči moramo prezentirati slajde, ki jih vidimo prvič. Slajde najdemo tako, da v iskalnik ob besedi dodamo končnico .ppt (npr.: Twilight.ppt, dediščina.ppt). Med rezultati iščemo oznako ppt, ki je napisana ob besedah levo zgoraj v oglatem oklepaju. Vsi igralci poskušamo s svojo predstavitvijo prejeti bučen aplavz svojih soigralcev. Za določitev zmagovalca lahko uporabimo aplavz-meter ali sodnike, ki s točkami od 1 do 10 ocenjujejo predstavitve.

Skupinske igre za pametne telefone

Če se pogosto znajdete v skupini, v kateri vsi visijo na svojih telefonih, so sledeče igre nalašč za vas. Za igranje potrebujemo pametni telefon z nameščeno igro in wifi.

SPACETEAM: Znajdemo se v vesoljski ladji, vsak pred svojo kontrolno ploščo ter vsak s svojim ukazom. Trik je v tem, da je velika verjetnost, da naš ukaz zahteva nekaj, kar lahko izvrši le soigralec na svoji kontrolni plošči.

BOMBSQUAD: Preprosta igra, v kateri moramo, opremljeni le z eksplozivi, premagati svoje nasprotnike v areni.

WORMS: S svojo ekipo črvičkov, opremljenih z raznovrstnim orožjem, se vojskujemo proti drugim skupinam. Cilj igre je, da vsaj en črviček iz naše skupine preživi.

Ugani osebo

Igro priporočamo tistim, ki se želite potruditi s predpripravami. Potrebujemo le ploščice, na katere bomo nalepili izbrane natisnjene obraze. Vsak igralec ima pred seboj ploščo, na kateri so vsi obrazi, in en obraz, ki ga vidi samo on. Slednjega moramo soigralci ugotoviti. Ti obrazi so lahko tematski, npr. slavne osebe, superjunaki ali vaši profesorji in profesorice. Pri igri lahko poleg zunanjega videza sprašujemo tudi o osebnosti, temperamentu in privatnem življenju iskane osebe.

Ne pozabite pripraviti dobrega ambienta, prigrizkov in glasbe. Želimo vam obilico smeha, zabave ter novih poznanstev!

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ