Zeleni čaj krepi življenjsko moč in spomin, je izvor čiste energije in upočasnjuje proces staranja, pomaga pri utrujenosti ter povečuje zbranost. Ima močan antibakterijski učinek. Tako krepi imunski sistem, pomaga pri arteriosklerozi, povišanemu sladkorju v krvi, odpravlja zadah iz ust in ščiti pred kariesom. Vse več znanstvenih ustanov se ukvarja z analizo čajnih sestavin. Ugotovili so, da se koncentracija po dveh do štirih skodelicah čaja začne krepiti po desetih minutah in doseže vrhunec 45 minut po zaužitju, vendar učinkuje precej dlje kot npr. kava. Vzrok je v njegovi sestavi. Je lovec na proste radikale, ki povzročajo raka in infarkte, zato zmanjšuje možnost za nastanek raka, tumorjev, mutacij … Lajša sončne opekline, znižuje krvni pritisk, blaži preobilje želodčne kisline, varuje pred nastankom ledvičnih kamnov, obnavlja moči po telesnih naporih, ohranja mladostnost kože, dviguje koncentracijo in pomirja duha.

Priprava čaja

Zeleni čaj, pripravljen na običajen način – prelit z vrelo vodo – je izrazito grenkega okusa, zato ga nikoli ne prelivajte z vrelo vodo, ampak pustite, da se le-ta ohladi na 60° C. Za poživljajoč učinek zadošča 2 – 3 minute, če stoji dlje, pomirja. Tako pripravljen čaj je svetlo zelene barve, blagega in trpkega okusa ter ima značilen vonj. Gre torej za izjemo osvežujočo pijačo, ki čisti organizem odpadnih snovi, povečuje koncentracijo in ima številne blagodejne učinke na telo, zato ga toplo priporočamo.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR