Danes večino besedil napišemo na računalnik in tudi šolske pisne naloge, referati in obnove so vedno pogosteje napisane na računalniku. Računalniki pa imajo, kljub mnogim prednostim, tudi pomanjkljivosti in ena izmed njih je prav gotovo črkovalnik, ki je že vgrajen v urejevalnik besedila, najde pa le tiskarske napake, medtem ko druge napake ostanejo neodkrite.

Zato bo programski urejevalnik besedila prav gotovo prišel prav, saj odkriva slovnične in slogovne napake v slovenskih besedilih. V njih odkriva najznačilnejše napake in največkrat tudi predlaga, kako jih popraviti. Pri obvestilih o napakah prikaže razlago, kaj naj bi bilo narobe, tako da vas tudi izobražuje.

Amebis Besana je tako namenjen vsem, ki pišete besedila na računalniku in ste v dvomih glede slovnice, oziroma jo želite preveriti. Saj veste, kako gre – najtežje je najti in popravljati napake za seboj in prav to delo olajša spletni pregledovalnik besedila. Ustvarjalci pregledovalnika besedila pa sami opozarjajo, da spletni pregledovalnik ne more nadomestiti pravega lektorja, ki popravlja besedilo na podlagi celotnega pomena le-tega, kar je za računalniško tehnologijo trenutno še nemogoče.

Če bi radi tudi sami preverili delovanje pregledovalnika besedila, lahko to storite tukaj. Če vas zanima pravilno sklanjanje besed, potem obiščite pregibalnik, če pa niste prepričani v pravilni zapis ali pa uporabo besede, pa najdete SSKJ tudi na spletu.

Vir: spletna predstavitev Amebis Besana

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR