Torek – vse za zdravje

SestavinePriprava
Zajtrk: Skuta s hruško in jabolkom1 hruška1 jabolko

2 žlici limoninega soka

150 g puste skute

malo mineralne vode

1 vrečka vaniljinega sladkorja

za noževo konico zmletih klinčkov

za noževo konico cimeta

2 žlici rozin

Naribajte hruško in jabolko in ju pokapajte z limoninim sokom. Skuto gladko umešajte z mineralno vodo ter začinite z vanilijinim sladkorjem, klinčki in cimetom, nato jo zmešajte z naribanim sadjem, razdelite v skodelice, potresite z rozinami in okrasite s krhlji sadja.
Kosilo:Hrustljavi polpeti s papriko2 paprikižlica olivnega olja

žlica rdečega vinskega kisa

žlička francoske gorčice

žlica medu

sol, poper

150 g grobo nastrganega krompirja

150 g grobo nastrganega korenja

200 g grobo nastrgane zelene

pol stroka česna

žlička limoninega soka

15 g stopljenega masla ali margarine

1 stepeno jajce

žlička rastlinskega olja

Paprike 20 minut pecite v pečici na 190 °C, nato jih olupite, očistite in narežite na tanke trakove. Olje, kis, gorčico, med, sol in poper dobro premešajte, zmes polijte po narezanih paprikah, zmešajte in pustite stati dve uri. Medtem pripravite polpete. Krompir, korenje, papriko, zeleno, česen in limonin sok zmešajte s stopljenim maslom in jajcem ter začinite s soljo in poprom. Iz nastale zmesi oblikujte polpete, ki jih namažete z oljem in položite na pekač, obložen s peki papirjem. Polpete pečete 30-35 minut pri 220 °C, da postanejo zlato rumene barve. Pečene polpete položite na krožnik in po njih razporedite marinirane paprike, ki ste jih prej še malo pogreli.
Večerja:Solata iz leče z zelenjavo250 g rjave leče3 paradižniki

3 redkvice

1 korenček

1 mlada čebula

½ rdeče čebule

vejica peteršilja

žlica olja

žlica jabolčnega kisa

sol, poper

Lečo čez noč namočite v vodi, nato jo skuhajte. Ostalo zelenjavo narežite na kocke in jo zmešajte z lečo. Dodajte še peteršilj in preliv iz olja, kisa, soli in popra.Po želji lahko solato okrasite z zelenimi solatnimi listi.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR