PONEDELJEK – dober začetek
Sestavine | Priprava | |
Zajtrk – Sirni namaz z jajci | 2 jajci4 solatni listi 5 rdečih redkvic šopek peteršilja 200 g pustega sirnega namaza sol, poper | Trdo kuhano jajce nasekljajte in ga primešajte sirnemu namazu. Dodajte sol in poper. Na rezino kruha položite dva solatna lista, nanju enakomerno razdelite sirni namaz, ki ga okrasite z narezanimi redkvicami in rezino jajca. |
Kosilo – Ocvrti obročki lignjev s česnovo peno | šopek rukole1 solatna kumara 400 g zamrznjenih paniranih lignjev 1 strok česna 2 jajci vino olje za cvrtje sol, poper | Rukolo operite, kumaro olupite, prerežite po dolžini, z žlico odstranite semena in jo narežite na kocke. Segrejte olje in specite lignje, da dobijo zlato rjavo barvo. Za nekaj časa jih postavite v pečico, ki ste jo segreli na 140 °C, da ostanejo vroči, med tem pa pripravite česnovo peno. Zmešajte jajce, vino in zdrobljen česen, začinite s soljo in poprom ter stepajte toliko časa, dokler ne nastane pena. Na krožnik položite rukolo, lignje in vse skupaj polijte s česnovo peno. |
Večerja – Piščančja nabodalca s paradižniki | 150 g piščančjega filejasol, poper sladka rdeča paprika žlička olja 75 g češnjevcev (mali paradižniki) 6 majhnih kroglic mocarele 4 vejice bazilike 4-8 lesenih palčk 4-6 rezin polnovrednega kruha | Meso narežite na kocke, začinite s soljo, poprom in papriko ter ga popecite do zlatorjave barve. Narežite paradižnike in mocarelo. Meso, paradižnik, mocarelo in baziliko izmenično nabadajte na nabodala. |