PONEDELJEK – dober začetek

SestavinePriprava
Zajtrk – Sirni namaz z jajci2 jajci4 solatni listi

5 rdečih redkvic

šopek peteršilja

200 g pustega sirnega namaza

sol, poper

Trdo kuhano jajce nasekljajte in ga primešajte sirnemu namazu. Dodajte sol in poper. Na rezino kruha položite dva solatna lista, nanju enakomerno razdelite sirni namaz, ki ga okrasite z narezanimi redkvicami in rezino jajca.
Kosilo – Ocvrti obročki lignjev s česnovo penošopek rukole1 solatna kumara

400 g zamrznjenih paniranih lignjev

1 strok česna

2 jajci

vino

olje za cvrtje

sol, poper

Rukolo operite, kumaro olupite, prerežite po dolžini, z žlico odstranite semena in jo narežite na kocke. Segrejte olje in specite lignje, da dobijo zlato rjavo barvo. Za nekaj časa jih postavite v pečico, ki ste jo segreli na 140 °C, da ostanejo vroči, med tem pa pripravite česnovo peno. Zmešajte jajce, vino in zdrobljen česen, začinite s soljo in poprom ter stepajte toliko časa, dokler ne nastane pena. Na krožnik položite rukolo, lignje in vse skupaj polijte s česnovo peno.
Večerja – Piščančja nabodalca s paradižniki150 g piščančjega filejasol, poper

sladka rdeča paprika

žlička olja

75 g češnjevcev (mali paradižniki)

6 majhnih kroglic mocarele

4 vejice bazilike

4-8 lesenih palčk

4-6 rezin polnovrednega kruha

Meso narežite na kocke, začinite s soljo, poprom in papriko ter ga popecite do zlatorjave barve. Narežite paradižnike in mocarelo. Meso, paradižnik, mocarelo in baziliko izmenično nabadajte na nabodala.

 

 

 

 

 

 

 

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR