Petek – hitro, hitreje …
Sestavine | Priprava | |
ZAJTRK: Malinov kefir | 150 g malin 2 žlici jabolčnega sirupa ščepec cimeta HTML Code here ščepec zmlete vanilije 250 g kefirja | Z mešalnikom pripravite gladko malinovo zmes, ki jo pretlačite skozi gosto sito, da odstranite peške. Dodajte jabolčni sirup, vanilijo in cimet. Na koncu v zmes z metlico vtepite kefir. |
KOSILO: Polnjeni šampinjoni v regratovi solati | 200 g mešanega mletega mesa 10 velikih šampinjonov 1 glavica rumenega regrata 1 kozarček jogurta ½ čebule olivno olje ½ limone sol, poper 1 žlica kečapa | Mleto meso zmešajte s soljo, poprom, nasekljano čebulo in kečapom. Očistite šampinjone in jih napolnite z mesom, nato jih popecite v segreti ponvi z olivnim oljem, tako da so obrnjeni s klobuki navzdol. Potem jih obrnite in za 7 minut pecite v pečici, segreti na 180 °C. Med tem operite regrat in s paličnim mešalnikom zmešajte jogurt, limonin sok, sol, poper in olivno oje. Regrat razdelite na krožnika, nanj položite polnjene šampinjone in jih polijte s penasto omako. |
VEČERJA: Jesenska sadna solata z orehi | 100 g belega in rdečega grozdja 150 g sliv 1 jabolko 1 hruška 1 žlica brusnične marmelade 50 ml sherryja 25 g orehovih jedrc | Sadje narežite na drobne koščke. Brusnično marmelado pretlačite skozi cedilo in jo zmešajte s sherryjem v gladko marinado. Sadeže premešajte z marinado in pustite približno 30 minut, da se prepojijo. Na koncu vse skupaj potresite še z orehi. |