Petek – hitro, hitreje …

SestavinePriprava
ZAJTRK: Malinov kefir150 g malin

2 žlici jabolčnega sirupa

ščepec cimeta

ščepec zmlete vanilije

250 g kefirja

Z mešalnikom pripravite gladko malinovo zmes, ki jo pretlačite skozi gosto sito, da odstranite peške. Dodajte jabolčni sirup, vanilijo in cimet. Na koncu v zmes z metlico vtepite kefir.
KOSILO: Polnjeni šampinjoni v regratovi solati200 g mešanega mletega mesa

10 velikih šampinjonov

1 glavica rumenega regrata

1 kozarček jogurta

½ čebule

olivno olje

½ limone

sol, poper

1 žlica kečapa

Mleto meso zmešajte s soljo, poprom, nasekljano čebulo in kečapom. Očistite šampinjone in jih napolnite z mesom, nato jih popecite v segreti ponvi z olivnim oljem, tako da so obrnjeni s klobuki navzdol. Potem jih obrnite in za 7 minut pecite v pečici, segreti na 180 °C. Med tem operite regrat in s paličnim mešalnikom zmešajte jogurt, limonin sok, sol, poper in olivno oje. Regrat razdelite na krožnika, nanj položite polnjene šampinjone in jih polijte s penasto omako.
VEČERJA: Jesenska sadna solata z orehi100 g belega in rdečega grozdja

150 g sliv

1 jabolko

1 hruška

1 žlica brusnične marmelade

50 ml sherryja

25 g orehovih jedrc

Sadje narežite na drobne koščke. Brusnično marmelado pretlačite skozi cedilo in jo zmešajte s sherryjem v gladko marinado. Sadeže premešajte z marinado in pustite približno 30 minut, da se prepojijo. Na koncu vse skupaj potresite še z orehi.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR