Četrtek – dan za zabavo
Sestavine | Priprava | |
ZAJTRK: Hrustljav zajtrk | 50 g hrustljavih ovsenih kosmičev žlička trstnega sladkorja banana HTML Code here žlička limoninega soka 250 g vrtnih jagod 250 g puste skute 150 g jogurta 1 žlica medu 3 žlice jabolčnega ali pomarančnega soka | Ovsene kosmiče stresite v suho ponev in jih na hitro prepražite. Potresite jih s sladkorjem in počakajte, da rahlo karamelizirajo. Skuto premešajte z jogurtom, medom in sokom ter dodajte na kocke narezano sadje. Skuto razdelite v dve skodelici, potresite s prepraženimi ovsenimi kosmiči in okrasite z jagodo. |
KOSILO: Puranje prsi z bučkami | 3 žajbljevi listki 500 g mladih bučk 400 g puranjih prsi 2 žlički olja 1 strok česna sol, poper 400 ml čiste kokošje juhe nekaj kapljic tabaska | Žajbljeve listke operite in narežite na ozke rezance. Operite in očistite bučke ter jih narežite na koleščka. Meso narežite na kocke in ga popecite na olju. Dodajte žajbelj, sol, poper, bučke in vse skupaj zalijte z juho. Kuhajte še pet minut in po želji dodatno začinite. |
VEČERJA: Palačinke z bananinim nadevom | 300 g moke 2 jajci 0,5 l mleka 2 žlici sladkorja 1 vrečka vanilijinega sladkorja ščepec soli olje 2 banani med | Jajce, sladkor, vanilijin sladkor, sol in mleko zmešajte, dodajte moko in premešajte še z ročnim mešalnikom, da nastane gladko tekoča masa. Specite palačinke. Za nadev narežite banane, stresite jih v ponev, dodajte med in jih prepražite. Neprestano mešajte. |