Četrtek – dan za zabavo

SestavinePriprava
ZAJTRK: Hrustljav zajtrk50 g hrustljavih ovsenih kosmičev

žlička trstnega sladkorja

banana

žlička limoninega soka

250 g vrtnih jagod

250 g puste skute

150 g jogurta

1 žlica medu

3 žlice jabolčnega ali

pomarančnega soka

Ovsene kosmiče stresite v suho ponev in jih na hitro prepražite. Potresite jih s sladkorjem in počakajte, da rahlo karamelizirajo. Skuto premešajte z jogurtom, medom in sokom ter dodajte na kocke narezano sadje. Skuto razdelite v dve skodelici, potresite s prepraženimi ovsenimi kosmiči in okrasite z jagodo.
KOSILO: Puranje prsi z bučkami3 žajbljevi listki

500 g mladih bučk

400 g puranjih prsi

2 žlički olja

1 strok česna

sol, poper

400 ml čiste kokošje juhe

nekaj kapljic tabaska

Žajbljeve listke operite in narežite na ozke rezance. Operite in očistite bučke ter jih narežite na koleščka. Meso narežite na kocke in ga popecite na olju. Dodajte žajbelj, sol, poper, bučke in vse skupaj zalijte z juho. Kuhajte še pet minut in po želji dodatno začinite.
VEČERJA: Palačinke z bananinim nadevom300 g moke

2 jajci

0,5 l mleka

2 žlici sladkorja

1 vrečka vanilijinega sladkorja

ščepec soli

olje

2 banani

med

Jajce, sladkor, vanilijin sladkor, sol in mleko zmešajte, dodajte moko in premešajte še z ročnim mešalnikom, da nastane gladko tekoča masa. Specite palačinke. Za nadev narežite banane, stresite jih v ponev, dodajte med in jih prepražite. Neprestano mešajte.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR