Špageti s špinačo

Sestavine: špageti, špinača, mandljevi lističi, česen, peteršilj, limonin sok, parmezan.

Priprava: Špagete skuhamo v slanem kropu. Medtem ko se kuhajo, pripravimo omako. Špinačo dobro operemo, odcedimo in na drobno narežemo.V ponvi segrejemo oljčno olje in na hitro prepražimo mandljeve lističe. Dodamo sesekljan česen in špinačo. Vse skupaj pražimo približno 10 minut. Omako dodamo kuhanim špagetom. Dodamo še limonin sok, peteršilj in na koncu potresemo po vrhu nariban parmezan.

Pica testenine

Sestavine: 20 dag testenin – svedrov, 10 rezin šunke, 10 dag sira edamec, kečap, origano, 1 čebula, 2 stroka česna, sol, olje.

Priprava: V slani vodi skuhamo testenine in jih odcedimo. Medtem ko se testenine kuhajo, na olju prepražimo čebulo in česen, ko porumenita, dodamo še na trakove narezano šunko in pustimo kakšno minuto. Nato dodamo testenine, kečap (po želji) in ščepec origana, to premešamo, na vrh dodamo sir, pokrijemo s pokrovko in počakamo, da se stopi.

Puttanesca

Sestavine: poljubne testenine, oljčno olje, česen, 2 skodelici narezanih in ocejenih paradižnikov, 4 slani inčuni, paradižnikova mezga, kapre, olive.

Priprava: Testenine skuhamo po navodilih. Na oljčnem olju prepražimo česen, dodamo paradižnike. Mešanico kuhamo 5 minut, nato pa dodamo inčune, paradižnikovo mezgo, kapre in olive. Vse skupaj kuhamo okoli 10 minut, na koncu pa dodamo še testenine in postrežemo.

Široki rezanci z zelenjavo

Sestavine: široki rezanci, por, 1 paprika, koruza, bučka, čebula, česen, 1 kuhano jajce, gobe v slanici, kisla smetana, vegeta, nariban sir.

Priprava: Po navodilih skuhamo široke rezance. Medtem ko se kuhajo, na olju prepražimo narezan por in čebulo. Ko porumenita, dodamo sesekljan česen, narezano papriko, koruzo, drobno narezano bučko, jajce in gobe. Začinimo z vegeto, soljo in poprom. Zelenjavo pražimo 5 minut, na koncu pa dodamo še kislo smetano in pokuhamo. Po želji lahko dodamo še nariban sir ter omako prelijemo po kuhanih širokih rezancih.

Piščanec in kitajski rezanci

Sestavine: kitajski rezanci, fileji piščančjih prsi, por, bučka, koruza, čebula, sojina omaka.

Priprava: Piščančje prsi narežemo na tanke trakove ali koščke, jih natremo s soljo in poprom in popečemo na olju. V drugi ponvi prepražimo čebulo in ji dodamo narezan por in bučko, dodamo tudi koruzo. Po okusu dodamo sojino omako. Zelenjavo prepražimo in ji dodamo pečenega piščanca. Na koncu dodamo še kuhane kitajske rezance, vse skupaj premešamo in postrežemo.

Viri: http://simplycooking.wordpress.com, http://allrecipes.com, http://www.kajnajskuham.com/?p=284.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR