OKTOBER

Za odličen pričetek novega študijskega leta poskrbi Študentski svet UM z zabavo, imenovano Gremo na prvi rok. Prireditev predstavlja priložnost za druženje in sklepanje novih prijateljstev (prireditev je tudi dobrodelna). Z raznimi glasbenimi izvajalci bo poskrbljeno za nepozaben žur. Na Primorskem bo na rektorjev dan organizirana jesenska Čista desetka, tradicionalna športno-družabna prireditev, ki se zaključi z brucovanjem. Klub koroških študentov v Ljubljani že v začetku študijskega leta organizira spoznavni žur  – Koroško gavdo. V Ljubljani pa se boste lahko udeležili največjega brucovanja v Sloveniji, ki nosi ime Bruc. Športno, glasbeno in drugo zabavno dogajanje se bo odvijalo na Gospodarskem razstavišču.

Oktober je na splošno mesec brucovanj, priporočamo udeležbo, da spoznate svoje bodoče študijske kolege.

NOVEMBER

Vsako leto se mošt spremeni v vino in takrat so organizirana martinovanja. V Mariboru je organizirana zabava, na kateri poteka tudi izbor za najboljše študentsko vino. Poleg strokovne komisije degustirajo in ocenjujejo vina tudi študentje. Martinovanja so organizirana tudi v drugih študijskih središčih.

DECEMBER

Prekmurska gibanica je študentska zabava, ki jo organizira Klub prekmurskih študentov in na kateri boste udeleženci poleg odlične glasbe deležni še pokušine brezplačne tradicionalne prekmurske gibanice. Odvija se na ŠTUK-u v Mariboru. December pa je vesel tako in drugače, študentskih zabav ne bo manjkalo.

JANUAR

Letos bo Študentska arena, izobraževalno-sejemska prireditev za mlade, potekala konec januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prireditev je brezplačna.

Študentska arena

FEBRUAR

Bujta repa je tradicionalna zabava prekmurskih študentov v Ljubljani, ki bo doživela že 60. ponovitev. Začne se s tradicionalno prekmursko večerjo, nato pa sledijo koncerti. Konec meseca bo zaznamovan s pustom, zato spremljajte obvestila študentskih domov v Rožni dolini za točen datum tradicionalnega študentskega pustovanja.

Študentsko pustovanje

MAREC

Študenti primorske univerze se v marcu podajo na sneg z žurom Bela čista desetka. Organizirana so športna tekmovanja v zimskih športih. V Mariboru pa ne zamudite Koroške gavde, tradicionalne gavde Korošcev, ki je začinjena s koroško kulinariko, za piko na i pa poskrbijo s koncerti koroških in drugih slovenskih glasbenikov. Klub goriških študentov v Ljubljani, Mariboru in Kopru organizira Mortadeljado, zabavo, na kateri lahko poskusite tudi mortadelo.

APRIL

Študentski Bogračfest se odvija v Mariboru na mariborski tržnici. Na njem se študentski klubi iz vse Slovenije pomerijo v kuhanju lendavskega bograča. To je prava poslastica za ljubitelje dobre jedače in pijače, ves dan in večer pa se uživa v dobri družbi ob odlični glasbi.

MAJ

V mesecu ljubezni se v Ljubljani odvijajo znamenite Majske igre v organizaciji Študentskega sveta stanovalcev. Predstavljajo odlično kombinacijo zabave, kulture in športa. Trajajo več dni, organizirani so pohodi, različne športne igre, za še večjo zabavo pa je poskrbljeno tudi v večernih urah z nastopom različnih glasbenih skupin. Škisova tržnica je enodnevni dogodek, na katerem se predstavijo študentski klubi iz vse Slovenije. Osrednji del Škisove tržnice so klubske stojnice, na katerih so predstavljene različne dejavnosti študentskih klubov Slovenije. Zvečer sledi zabava v ritmih različnih glasbenih skupin. Odvija se v Ljubljani, na Kardeljevi ploščadi.

Škisova tržnica

Dan študentov v Mariboru se imenuje Lampiončki. Udeležili se boste lahko različnih športnih iger, ki se čez dan odvijajo pred študentskimi domovi na Gosposvetski cesti. Tudi večerno dogajanje se bo odvijalo na odrih v kampusu. V Kranju Klub študentov Kranj organizira mladinski festival kulture, športa, glasbe in izobraževanja pod imenom Teden mladih. Poudarek ni izključno na zabavi, saj se med tednom odvija več, za študente in druge, koristnih predavanj. Mokra čista desetka je piknik in zabava, ki se odvija na Primorskem. Študenti imate možnost udeležbe pri različnih športnih aktivnostih.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR