Pisani namazi (čas priprave: 10 min)

Koruzni čips ali na trakove narezan ržen kruh za pomakanje je idealna sestavina, s katero se lahko je namaze.

Na rdeče: 120 g tunine, 1 žlica (ne)pekočega ajvarja, 4 žlice majoneze, 2 topljena sirčka za mazanje, origano, sol in poper po okusu.

Na belo: 240 g tunine, lonček kisle smetane, 1 strok nasekljanega česna, drobnjak, sol in poper po okusu.

Priprava belega in rdečega namaza: sestavine pretlačite z vilico, da dobite gladek namaz. Solite in poprate po okusu.

Pisano: 240 g tunine, 2 kuhani jajci, 2 dcl navadnega jogurta, 2 žlici majoneze, 5 kislih kumaric, rdeča paprika, konzerva koruze, 1 čebula, žlica kaper, žlička mlete paprike, sok limone.

Priprava: tunino, jajci, jogurt, majonezo in mleto papriko, pretlačite z vilico, da dobite gladek namaz. Papriko, kumarice, čebulo narežete na majhne kocke in dodate k namazu. Solite po okusu.

Namig: V namaze namesto čipsa pomakajte na dolge palčke narezano zelenjavo (korenček, kumarica), rahlo pokuhano zelenjavo (cvetača, brokoli).

Različne pšenične tortilje (čas priprave: 15 min + čas počivanja)

Skutin nadev: skuta, kuhan pršut in drobnjak.

Navaden nadev: dve rezini sira, rezini šunke, dva lisa mehke zelene solate.

Mehiški nadev: majhna konzerva sladke koruze, polovica na drobno narezane zelene in rdeče paprike, 240 g tunine, nacho sir.

Priprava: sestavine enakomerno razporedite po tortilji in zvijemo. Pripravljene tortilje postavite v hladilnik za pol ure, da se sestavine prepojijo. Preden postrežete, razrežete na 2 cm debele koščke.

Namig: če koščki tortilje razpadajo, jih prebodite z zobotrebcem.

Lahka poletna solata s tuno (čas priprave: 15 min)

Pol kg kuhanih ovsenih kosmičev, 360 g tunine, 2 paradižnika, konzerva fižola, konzerva koruze, črne olive, strok sesekljanega česna, pol žličke stopljene kokosove masti, dve veliki žlici lanenih semen.

Priprava: sestavine zmešate v večji posodi ter dodate bučno olje, limonin sok, sol in poper po okusu.

Namig: kosmiče lahko zamenjate tudi z basmati rižem.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR