Sivi lasje

Pravijo, da če si izpulite en siv las, vam požene sedem novih. Super bi bilo, da bi si lahko s puljenjem las uravnavali gostoto las, vendar to preprosto ni res. Na žalost ne moremo vplivati na nastanek novih lasnih mešičkov, za sivenje pa je kriva naša genetika. Vseeno si s puljenjem sivih las ne delate usluge.

Čokolada in mozolji

Dolgo časa je veljalo, da sta čokolada in mastna hrana glavna povzročitelja nečiste kože in mozoljev. Vendar na nečisto kožo vpliva veliko dejavnikov, dednost, hormoni, stres, v določeni meri pa tudi prehrana. Ana Bajraktarevič, Kozmetični salon Školjka razlaga:  »Ker je koža, med drugim, tudi izločevalni organ, se bo presežek vnosa maščob, sladkorjev, hitre in predelane hrane zato poznal tudi na njenem izgledu. V čokoladi ni kakav tista problematična sestavina, ampak vse ostalo.« Določena hrana torej lahko povzroči nečisto kožo, temna čokolada pa je kvečjemu zdrava, saj vsebuje polno antioksidantov.

Čokolada

Pogosto umivanje mastnih las

Če se borite z mastnimi lasmi, ste verjetno že slišali, da je to posledica prepogostega umivanja las. Vendar to še zdaleč ni res, saj je mastno lasišče posledica hormonov in napačne nege. Če si mastnega lasišča ne boste umili, si boste na ta način naredili več škode kot koristi. Pomembno je, da lasišča ne drgnete pregrobo, ampak ga s krožnimi gibi premasirate. Lase si umivajte vedno z mlačno in ne vročo vodo, po končanem pranju pa las ne drgnite, temveč le popivnajte.

Umivanje las

Plešavost

Verjetno ste že slišali mit, da se plešavost deduje po strani matere. Vendar tudi to ne drži. Plešavost je sicer res genetsko pogojena, deduje se po obeh straneh, posledično pa je povezana z delovanjem hormonov. Lasje začnejo sicer moškim izpadati po 20. letu, ženskam pa po 45. Povečano izpadanje pa je povezano s psihofizičnim stresom ali pa kakšno boleznijo, lahko pa je to tudi pokazatelj pomanjkanja vitaminov.

Plešavost

Velikost por

Različne kreme za obraz obljubljajo zmanjšanje por, vendar vas moramo razočarati, svojih por ne morete zmanjšati. Ana razlaga, da je velikost por dedna, največ kar pa lahko naredite za njih je, da jih redno čistite umazanije, ki se nabira v njih in tako preprečite, da zgledajo večje. Sicer določene sestavine (adstringenti) v kozmetiki lahko zmanjšajo pore, vendar le začasno.

Velikost por

Zobna pasta in mozolji

Veliko krat lahko zasledite, da se kot prvo pomoč na mozolje da čez noč zobno pasto. Ana razlaga, da zobna pasta deluje adstringentno in načeloma lahko posuši mozolj. Vendar je veliko polemik glede ostalih sestavin, ki so lahko nevarne za zdravje in dražeče za kožo. Raje poskusite s kremo, ki je temu namenjena in poiščite pravilno nego za vaš tip kože.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR