Mnogo ljudi spozna svoje bodoče življenjske partnerje v času študija, saj je to čas, ko človek ni prikovan le na enem mestu, temveč ga je »povsod nekaj«. Dopoldan na faksu, popoldne v telovadnici ali na tečaju tujega jezika, zvečer na študentskem žuru ali pa na koncertu. Izkoristite študentska leta za gibanje v različnih okoljih, skladno z vašimi zanimanji in željami. Na tej poti boste spoznali ogromno ljudi, med katerimi bo tudi nekaj takšnih, pri katerih se bodo najbrž pojavili metuljčki v trebuhu. Mnogo parov se spozna tudi preko interneta, zmenek na slepo pa zna tudi biti zabaven. Prepustite se torej študentskemu utripu in s svojo spontanostjo omrežite pripadnike nasprotnega spola. Vendar ne izgubljajte časa in pristopite vi k osebi, ki vam je všeč, saj mogoče v današnjem hitrem tempu življenja ne boste nikoli več imeli priložnosti, da se srečata.

Pošljite pravo neverbalno sporočilo!

Znanstveniki so ugotovili, da je le 7 % komunikacije besedne, ostalih 93 % naših sporočil pa se izraža preko naših kretenj, mimike obraza, barve glasu ipd. Z nasmehom na obrazu nikakor ne morete zgrešiti. Ljudje, ki se veliko smejijo namreč že na daleč izražajo toplino in zaupanje. Če boste sogovornika gledali v oči, mu boste izražali spoštovanje in občutek, da vas njegove besede iskreno zanimajo. Pogledi v oči pa naj se seveda ne sprevržejo v strmenje. Čeprav ste mogoče vznemirjeni, ker vam je končno uspelo navezati stik z osebo, ki vas je že dolgo privlačila, pa se izognite gibom, ki izražajo nelagodje (prekrižane roke ali noge, sklonjena glava in stisnjene pesti). Na podlagi drobnih malenkosti pa lahko tudi sami hitro ugotovite, ali ste všeč vašemu izbrancu/-ki. Dober znak je, če je ta nagnjen proti vam, saj to pomeni, da se tudi on/a zanima za vas. Grizenje ustnic in obračanje ustnic na eno stran lahko pomenita, da razmišlja o vaših besedah ali pa, da ima skrite namene. Znak, da ste na dobri poti, da ga/jo osvojite, so tudi razširjene zenice. Naklonjenost pa izražajo tudi odprte roke ter stopala, obrnjena proti vam.

Prvi vtis ni nujno pravilen, vendar se trdovratno zasidra

Človekova osebnost je preveč kompleksna, da bi jo lahko ocenili v prvem trenutku, pa vendar prvi vtis, ki je lahko popolnoma napačen, ponavadi podzavestno posplošimo in nevede pozabimo, da je vedenje človeka pogojeno s situacijo, v kateri se nahaja. Ljudje pod vplivom prvega vtisa ponavadi tudi kasneje spregledajo vse tiste vidike, ki se z njim ne skladajo, zato je pomembno, da sogovorniku že takoj vzbudite pozitivne občutke. Zavedajte se, da ne obstajata le možnosti, da bo sogovorniku ob vas dolgčas oziroma da se ob vas zabava, temveč mu vzbujate tudi druga občutja, kot sta kot na primer ponos in navdušenje. Nikoli ne pozabite, da prijaznost in nasmeh dela čudeže. Bolj boste prijazni, bolj ji/mu boste všeč!

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR