Predstavniki Zavoda Vozim, skupaj z zavarovalnico Generali, so ker si želijo varnejših cest prevzeli pobudo in začeli z iniciativo »Heroji furajo v pižamah«. Za vsako tretjo prometno nesrečo je kriv alkohol in kar tretjino teh povzročijo mladi vozniki. Mladi, ki so zaradi prometne nesreče priklenjeni na voziček so v povprečju stari 22 let.

V okviru akcije bodo invalidi, ki so se ponesrečili v prometnih nesrečah, mlade brezplačno in varno po zabavah peljali domov. Predvsem v krajih izven večjih mest, v katerih ni organiziranega javnega prevoza ali taksijev. V teh krajih naj bi bil tudi odstotek prometnih nesreč, ki so bile povzročene zaradi vožnje pod vplivom alkohola ali drog, bistveno večji.

V soboto 9. decembra bo potekala prva aktivnosti iniciative. To je dan, ko bodo mlade v treh slovenskih mestih – Slovenske konjice, Brežice in Idrija – z zabav brezplačno in varno vozili domov pravi heroji.

Sporočilo akcije je še posebej aktualno v mesecu decembru, ko se na slovenskih cestah zgodi največ nesreč, njihov delež pa je največji v krajih zunaj večjih mest, kjer je opazno pomankanje taksi prevozov.

»Pridružite se brezplačnim vožnjam in tudi vi poskrbite za aktivno osveščanje o problematiki,« vas vabijo pobudniki iniciative.

Mlade želijo z iniciativo nagovoriti in jih spodbuditi, naj ne vozijo pod vplivom alkohola. Obenem pozivajo starše, da poskrbijo, da se njihovi otroci varno vrnejo domov. Čeprav bi se morali odpraviti ponje sredi noči in v pižami. »Heroji namreč furajo v pižamah. Verjamemo, da nekateri to že počnejo, a si želimo, da bi jih to počelo še veliko, veliko več,« so zapisali predstavniki Zavoda Vozim.

 

Ključni akterji in podporniki akcije z nami delijo zakaj podpirajo iniciativo »Heroji furajo v pižamah«

David Razboršek, direktor Zavoda VOZIM: »V našem dosedanjem skoraj 10-letnem delovanju smo ustvarili že veliko dobrih zgodb na področju prometne varnosti, a nas je preveč prometnih nesreč zaradi alkohola in čisto preveč mladih, ki so njihovi povzročitelji spodbudilo k iniciativi Heroji furajo v pižamah. S prilagojenimi vozili, ki omogočajo mobilnost invalidov, bomo tako mlade vozili iz zabav v treh slovenskih krajih, ter se na drugačen način lotili preprečevanja voženj pod vplivom alkohola in problematike pitja alkohola. Hkrati z akcijo spodbujamo starše, da prevzamejo štafeto in se sredi noči odgovorno odpravijo po svoje otroke, mlade pa, da je njihova varnost oddaljena le en klic.«

Vanja Hrovat, Predsednica Uprave GENERALI zavarovalnice d.d. je o sodelovanju pri akciji povedala: »Pri Generaliju postavljamo zadovoljstvo v širšem smislu na prvo mesto. To je tudi naše poslanstvo, v to verjamem in za to se trudimo. O visokem zadovoljstvu naših strank priča tudi raziskava zavarovalniškega monitorja, ki nas uvršča na sam vrh med zavarovalnicami. Prizadevamo si, da zadovoljstvo čim bolj prenašamo  v okolje, v katerem delujemo in živimo. In eden takih projektov je tudi ta – Heroji furajo v pižamah, ki ima samo en skupen cilj – da se zadovoljstvo v življenju posameznika ne konča na eni zabavi z nepremišljeno odločitvijo vožnje pod vplivom alkohola oz. s tem, da prisede v avto z alkoholiziranim voznikom

Eden izmed osrednjih ciljev akcije »Heroji furajo v pižamah« so tudi spremembe v ravnanju Policijie in zakonske spremembe. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije, je povedal: »Alkohol botruje vsaki tretji smrtni prometni nesreči. Največ nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola se zgodi med vikendi, na cestah v naseljih in v njihovi bližini, na regionalnih in lokalnih cestah, ter v času različnih praznovanj. Četudi  te  podatke  slišimo  zelo  pogosto, pa se prometne nesreče, ki jih povzročijo  opiti  vozniki,  še  vedno dogajajo. Policisti so samo v zadnji akciji,  ki  je potekala v začetku meseca novembra, med 15.000 preizkušenimi vozniki  vozili  zabeležili 377 takih, ki so imeli v organizmu več alkohola kot  je  dovoljeno. 

Več informacij na spletni strani http://www.vozim.si/heroji

Vir: PR Zavoda Vozim in http://www.vozim.si/heroji

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR