Napišite »bombastično« spremno pismo

Navadno kadrovniki najprej preberejo spremno pismo, zato mora biti napisano brezhibno. To je vaša priložnost, da predstavite svojo osebnost in poudarite svoje odlike. Vzemite si nekaj časa in v nekaj vrsticah (od pet do deset) zapišite kaj o sebi, svojih sposobnostih in zakaj ste prav vi popoln kandidat za to delo.

Bodite kratki in jedrnati – to ni esej, temveč bolj kratek utrinek, ki pojasni, zakaj ste vi najprimernejši za to vlogo. Spremno pismo naj bo napisano profesionalno, predvsem pa mora imeti udaren začetek, ki bo kadrovnika pritegnil in zaradi katerega si vas bo zapomnil kot (primernega) kandidata. Več o tem lahko preberete tukaj.

Razmišljajte zunaj ustaljenih okvirjev

Delodajalci in kadrovniki so pripravljeni upoštevati obšolske aktivnosti in prostovoljno delo kot izkušnje, kadar je posamezni kandidat zaradi njih primernejši za določeno zaposlitev. Pobrskajte malo po spominu in pomislite, kdaj ste prostovoljno sodelovali pri kakšnem projektu, opravljali dobrodelno ali družbeno koristno delo, kamor spadajo tudi obvezna praksa, študentsko delo, različni tečaji in delavnice.

Priredite svoj življenjepis delovnemu mestu, za katerega se prijavljate

Izjemno pomembno je, da je vaš CV prilagojen delovnemu mestu, ki si ga želite in na katerega se prijavljate. Če pišete svoj prvi življenjepis, je ključno, da se osredotočite na svoja znanja ter veščine in ne na izkušnje, ki jih nimate.

Ne pozabite na prenosljive veščine

Večina kadrovnikov se zaveda, da kandidati morda nimajo točno določenih izkušenj, ki so navedene v zaposlitvenem oglasu, imajo pa zato prenosljive veščine. To so veščine, ki ste jih pridobili nekje drugje (delovno mesto ali panoga), a jih lahko uporabite dokaj univerzalno oziroma na različnih področjih.

Tako ste denimo zaključili študij novinarstva in čeprav nimate izkušenj v marketingu, bi se lahko s svojim smislom za pisanje in besedila preizkusili kot »copywriter« oziroma pisec oglasnih sporočil. Prav zato je za kandidate, ki imajo malo ustreznih delovnih izkušenj ali pa jih sploh nimajo, zares odločilno, da prepoznajo svoje prenosljive veščine in jih poudarijo v svojem življenjepisu.

Uporabljajte primerne ključne besede

Med prebiranjem vašega življenjepisa bo kadrovnik pozoren na uporabo ključnih besed. Ključne besede so seznam oziroma opis posebnih veščin ali kvalifikacij, zahtevanih v razpisu za delovno mesto. Pomembno je, da te besede prepoznate, nato pa jih, če jih imate, uporabite oziroma omenite v svoji prijavi na delovno mesto, sicer bo imel vaš CV le malo ali nič možnosti za uvrstitev v naslednji krog.

Zastavite svoj CV tako, da boste govorili isti jezik kot vaš bodoči delodajalec. Če oglas za zaposlitev navaja vodstvene izkušnje kot bistveno spretnost, potem poskrbite, da boste v svojem življenjepisu zapisali, da imate izkušnje z vodenjem, ker je to ena od ključnih besed. Svoje izjave in trditve vselej utemeljite s konkretnim primerom ali referenco (npr.: štiri leta sem vodila srednješolski dramski krožek).

Naj vas ne bo strah pokazati svoje osebnosti

Verjeli ali ne, ampak navdušenje šteje več, kot si mislite. Če lahko v svojem življenjepisu oziroma spremnem pismu predstavite svojo osebnost in pokažete navdušenje nad delom, ste že v prednosti pred ostalimi kandidati.

Delodajalci iščejo še kanček več kot zgolj prave delovne izkušnje, povezane z delom. Iščejo namreč tudi pravo osebnost, ki bo ustrezala kulturi podjetja. Že res, da morda nimate vseh zahtevanih izkušenj, ste pa zato nadvse očarljivi.

Kadar pišete svoj prvi CV, je koristno, če razmišljate zunaj ustaljenih okvirjev in ste nekoliko kreativni. Naj vas ne bo strah poseči po prenosljivih veščinah. Svoje dosedanje izkušnje in veščine »pretopite« v potencialne spretnosti in značajske poteze, ki bi vam pomagale pri opravljanju dela, za katerega se prijavljate.

Svoje prvo delo poiščite na mojedelo.com.

Oglasno sporočilo

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR