V ožjem pomenu izraz brucz uporablja za študente 1. letnika, preden opravite neformalni iniciacijski proces, imenovan »brucovanje«, s čimer postanete »pravi« študentje. Da bo prvo leto lažje, pa smo na enem mestu zbrali študijska pravila, ki jih morate poznati. Ker ste postali študenti 1. letnika, morate poznati svoje pravice in dolžnosti, statut univerze in posamezne pravilnike na svoji fakulteti.

Ali veste, kaj je treba postoriti že v prvem tednu? Zbrali smo 6 pomembnih predlogov, da bo začetek študijskega leta lažji in da boste pripravljeni na novo, uspešno študijsko leto.Pot do subvencionirane prehrane si oglejte v videu. Preverite, kako in kje si uredite koriščenje študentske prehrane. Hkrati pa preverite, koristne informacije koriščenja študentske prehrane.

Tutorji so razdeljeni glede na študijski program, smer in tudi predmete. Obstajajo različne oblike tutorstva na posameznih fakultetah, od uvajalnega, predmetnega, za tuje študente, za študente s posebnimi potrebami. Tutorje boste na fakultetah spoznali že na informativnih dnevih. Prva srečanja so organizirana v obdobju uvodnih predavanj. Nadaljnja so lahko skupinska formalna in neformalna ter tudi individualna.

Zbrali smo odgovore na vprašanja študentov o štipendijah – prejemanje, višina, nadaljnje prejemanje, mirovanje, vračanje, ipd. Preverite, do katerih štipendij ste upravičeni ter ključne korake oddaje vloge.

V študijskih letih boste morali znati dostopati tudi do različnih gradiv, predvsem pri pisanju seminarskih nalog. Znate uporabiti vse različne vire, da pridete do najnovejših gradiv? Naj bo iskanje gradiva čim lažje.

Kaj narediti, če ugotovite, da vaš študij ni to, kar ste si predstavljali? Prvi korak je, da se zavedate, da se to lahko zgodi vsakomur, zato ne glejte na to kot neuspeh temveč kot spoznanje, kaj vas v življenju veseli.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR