Včasih je bil absolvent oz. absolventski staž precej lahko vpisati, pa tudi podaljšati. Namen bolonjskega sistema je skrajšati čas študija, zato se pričakuje, da tudi absolventski staž kmalu ne bo potreben. Pametno je preveriti v tajništvu oddelka, kakšna so pravila na matični fakulteti, kljub temu pa v večini primerov lahko vpišete vsaj 12 mesecev absolventskega staža. To je od leta 2012 možno pa le za tiste, ki v času študija niso izkoristili možnosti prepisa ali ponavljanja. Absolventski staž izkoristite prvi in po drugi stopnji.

Po zaključku ustreznega študijskega programa prve stopnje (dodiplomski študij), torej ko opravite vse obveznosti in diplomirate, se lahko prijavite na magistrski študij v rokih, določenih v razpisu. Tudi če dejansko še niste diplomirali, a boste do roka, ki ga določi visokošolski zavod za diplomiranje, prijavo oddate. V razpisu za vpis so za posamične programe napisani vpisni pogoji. Ti v večini primerov zahtevajo dokončanje prve stopnje ustreznega študijskega programa z določenega strokovnega področja.  podiplomski študij

Pisanje diplomskega dela je zagotovo težka preizkušnja ob koncu vašega študija. Veliko posameznikov si delo lajša tako, da se poslužuje nedovoljenega prepisovanja, njihovo diplomsko delo pa tako postane plagiat. Preberite, na kaj morate biti pozorni, da tudi vaš zaključni izdelek ne bo sum plagiata?

Po študiju se danes vedno več mladih odloči za samostojno podjetniško pot. V članku vam predstavljamo vse informacije o tem, kako začeti svoj posel iz ideje. Svojo zgodbo so z nami delili tudi uspešni mladimi podjetniki.

Pripravili smo pregled najpogostejših vprašanj študentov zaključnih letnikov in absolventov o štipendijah. Če ste vpisali dodatno leto (pog. absolventa) in prejemate oz. želite prejemati štipendijo, ste se zagotovo že srečali s spodnjimi vprašanji.

Se sprašujete, kaj je tisto, na kar morate pri razgovoru paziti, kaj morate nujno upoštevati, kako vse skupaj poteka in kako najbolje predstaviti sebe? Poskrbite za dober prvi vtis in upoštevajte nekaj nasvetov. Zaposlitveni razgovor ali intervju je najpogostejša oblika zbiranja podatkov o potencialnih kandidatih za razpisano delovno mesto.

Mladi radi raziskujete svet, tudi absolventski izlet je idealna priložnost zato. Velikokrat želje omejujejo finančni okviri, a obstaja veliko načinov, kako lahko uživate v potovanjih in se hkrati izognite prekomernemu zapravljanju in si s kolegi ogledate in raziskujete zanimive kotičke sveta.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR