fbpx
Domov Oznake Varčevanje

Oznaka: varčevanje

3 varčevalni izzivi

Varčevalni izzivi vam lahko pomagajo prepoznati, za kaj dejansko porabite največ denarja, je to potrebno, ali zgolj želja.

5 resnic o načrtovanju osebnih financ

Eden izmed osnovnih nasvetov je, da vam je v zdajšnjih časih na voljo veliko digitalnih vsebin in osebnih izobraževanj za načrtovanje osebnih financ.

Top osebni finančni nasveti

Zavedati se morate, da za varčevanje nikoli niste premladi, nasprotno najbolje bi bilo, če bi začeli že včeraj. Bliža se čas, ko boste postali samostojni, a svoboda nekaj stane.

Osebni finančni načrt

V času študija opravljate priložnostna študentska dela, nekateri prejemate tudi štipendijo ali žepnino. Na podlagi takšnih in drugih dohodkov, ki jih imate, si lahko pripravite finančni načrt.

Kako privarčevati za večje nakupe

Ko odraščate, več imate možnosti svojega zaslužka in s tem prvega koraka k finančni neodvisnosti. Če ste z delom na napotnico zaslužili nekaj denarja, velja preudarno razmisliti kaj boste z njim počeli v prihodnosti.

Upravljanje z denarjem

Za večino od nas so prihodki seveda omejeni in zato je treba vedeti, kako najbolje razpolagati z denarjem. Svoje dohodke razdelite na tekoče potrebe, luksutne stvari, kratkotrajno varčevanje in dolgotrajno varčevanje.

Študentske osebne finance

V pričujočem sestavku vam bomo podali nekaj praktičnih in uresničljivih nasvetov glede razporejanja denarja in varčevanja.

Kako do prvih osebnih naložb?

Ker je v današnjem svetu denar zelo pomembna dobrina preko katerega lahko uresničimo marsikatero željo ali potrebo, je zelo pomembno, da znamo z njim uspešno upravljati. To pomeni, da ga razporejamo tako, da bomo zastavljene cilje v prihodnosti zagotovo dosegli.

Načini izgradnje osebne finančne varnosti

Kljub dejstvu, da svetovna gospodarska kriza še ni končana, pa vse več dejavnikov kaže, da se splošna (predvsem svetovna) ekonomska slika obrača na bolje. Vlaganje, varčevanje in plemenitenje našega denarja je ponovno postalo aktualno, zato si poglejmo nekaj načinov varčevanja, ki se po napovedih strokovnjakov trenutno najbolj splačajo.

Pripomoček za nadzor nad osebnimi financami

Ko vstopate v študentsko življenje, si morate definirati in postaviti nove cilje, ki jim boste sledili v času študija in v kasnejšem obdobju. Zelo pomemben dejavnik načrtovanja za prihodnost so osebne finance in z njimi povezana gradnja osebnega premoženja.