fbpx
Domov Oznake Učenje

Oznaka: učenje

8 metod za lažje in hitrejše učenje

Uspešno učenje se prične z načrtom in zelo jasnim ter konkretnim ciljem. Spoznajte 8 metod za enostavnejši pristop k študiju.

Odkrijte idealni študijski kotiček

Velik del študija zajema samostojno delo. Ustvarite si popolno okolje in študijski kotiček. Študirali boste doma, v svoji študentski sobi, kavarni, veliko se vas bo zateklo tudi v prostore, namenjene samostojnemu študiju, na fakultetah, v knjižnice in njihove čitalnice.

Triki za urjenje spomina

V izpitnem obdobju smo obremenjeni s podatki, ki jih je treba vedeti za posamezni izpit. Vsak študent ima svoj način učenja, a pomembno je, da se učite s ciljem in da si snov zapomnite, ne le za izpite, ampak tudi za kasneje.

Zdravi večerni prigrizki

Med učenjem, zvečer v družbi s prijatelji ali doma pred televizijo velikokrat posežete po hitri hrani in nezdravih prigrizkih.

Seznam študentskih knjižnic

Študijska leta so poznana po tem, da se veliko ur preživi v knjižnici. Če ne zaradi učenja, pa zaradi iskanja gradiv, pisanja seminarskih ali pa delanja skupinskih nalog. Zato vam bo koristil seznam knjižnic, kamor zahajajo študenti in kjer boste našli študentske knjige.

Kako narediti vtis na profesorje?

Kaj je tisto, s čimer lahko prepričate profesorja, da se trudite, imate dober odnos do predmeta, si zaslužite dobro oceno?

Izdelajte si načrt učenja

Naredite načrt učenja in aktivirajte svoj vizualni spomin - tako boste absorbirali novo znanje, učenje pa bo lažje in hitrejše.

VIDEO: učenje – Moja soba vs. Knjižnica

Ste že kdaj razmišljali, kako pomemben je prostor, v katerem se učimo, beremo, pišemo? Katere so tiste male reči, ki vplivajo na to, kako dobro bomo osredotočeni, kako učinkovito si bomo zapomnili snov in kako dolgo bomo ostali zbrani? Učenje doma, v svoji sobi, ima svoje prednosti in slabosti, tako kot ima prednosti in slabosti tudi učenje v knjižnici.

Tehnike za okrepitev spomina

Nekateri strokovnjaki so prepričani, da ne obstaja slab spomin, temveč zgolj slabo izurjen spomin. Z uporabo določenih tehnik ter upoštevanjem nekaterih nasvetov lahko kar precej okrepite svoje spominske zmožnosti.

Motivacija in koncentracija pred izpiti

Odgovor na vprašanje, kako se lotiti obsežne in včasih zapletene študijske snovi, je za večino študentov nerešljiva uganka. A s pravilnim pristopom ni razloga, da vam ne bi uspelo.