fbpx
Domov Oznake Učenje

Oznaka: učenje

Triki za urjenje spomina

V izpitnem obdobju smo obremenjeni s podatki, ki jih je treba vedeti za posamezni izpit. Vsak študent ima svoj način učenja, a pomembno je, da se učite s ciljem in da si snov zapomnite, ne le za izpite, ampak tudi za kasneje.

Zdravi večerni prigrizki

Med učenjem, zvečer v družbi s prijatelji ali doma pred televizijo velikokrat posežete po hitri hrani in nezdravih prigrizkih.

Seznam študentskih knjižnic

Študijska leta so poznana po tem, da se veliko ur preživi v knjižnici. Če ne zaradi učenja, pa zaradi iskanja gradiv, pisanja seminarskih ali pa delanja skupinskih nalog. Zato vam bo koristil seznam knjižnic, kamor zahajajo študenti in kjer boste našli študentske knjige.

Kako narediti vtis na profesorje?

Kaj je tisto, s čimer lahko prepričate profesorja, da se trudite, imate dober odnos do predmeta, si zaslužite dobro oceno?

Izdelajte si načrt učenja

Naredite načrt učenja in aktivirajte svoj vizualni spomin - tako boste absorbirali novo znanje, učenje pa bo lažje in hitrejše.

Kako navdušiti profesorja?

Zanimalo nas je, kako lahko navdušimo profesorja, ne da bi se mu s tem po domače rečemo »prilizovali«, kako biti aktiven in opazen na predavanjih in nenazadnje, kako navdušiti profesorja z dobro napisano seminarsko nalogo. O vsem tem in še marsičem smo se pogovarjali z mlado raziskovalko na Psihiatrični kliniki v Ljubljani Mojco Šoštarič, univ. dipl. psih.

Tehnike za okrepitev spomina

Nekateri strokovnjaki so prepričani, da ne obstaja slab spomin, temveč zgolj slabo izurjen spomin. Z uporabo določenih tehnik ter upoštevanjem nekaterih nasvetov lahko kar precej okrepite svoje spominske zmožnosti.

Motivacija in koncentracija pred izpiti

Odgovor na vprašanje, kako se lotiti obsežne in včasih zapletene študijske snovi, je za večino študentov nerešljiva uganka. A s pravilnim pristopom ni razloga, da vam ne bi uspelo.

Progresivne VS tradicionalne oblike učenja

Pravzaprav sem bil velikokrat presenečen, kako študentje dojemajo in vrednotijo izobrazbo in izobraževalni sistem v Sloveniji. Tokrat sem namenoma napisal ta dva izraza z odebeljenim tiskom, saj obstaja velika razlika med njima, ki pa jo velika večina teh študentov ne vidi ali razume.

Hitro branje

Povprečen bralec bere s hitrostjo 250 do 300 besed na minuto. Z uporabo ustreznih tehnik, lahko vaša hitrost v enem mesecu preseže 800 besed na minuto. Pri tem več vaje pomeni tudi več napredka. Nekateri pa dosegajo celo hitrosti 2000 besed na minuto in več.