fbpx
Domov Oznake Učenje

Oznaka: učenje

Odkrijte idealni študijski kotiček

Velik del študija zajema samostojno delo. Ustvarite si popolno okolje in študijski kotiček. Študirali boste doma, v svoji študentski sobi, kavarni, veliko se vas bo zateklo tudi v prostore, namenjene samostojnemu študiju, na fakultetah, v knjižnice in njihove čitalnice.

Triki za urjenje spomina

V izpitnem obdobju smo obremenjeni s podatki, ki jih je treba vedeti za posamezni izpit. Vsak študent ima svoj način učenja, a pomembno je, da se učite s ciljem in da si snov zapomnite, ne le za izpite, ampak tudi za kasneje.

Zdravi večerni prigrizki

Med učenjem, zvečer v družbi s prijatelji ali doma pred televizijo velikokrat posežete po hitri hrani in nezdravih prigrizkih.

Seznam študentskih knjižnic

Študijska leta so poznana po tem, da se veliko ur preživi v knjižnici. Če ne zaradi učenja, pa zaradi iskanja gradiv, pisanja seminarskih ali pa delanja skupinskih nalog. Zato vam bo koristil seznam knjižnic, kamor zahajajo študenti in kjer boste našli študentske knjige.

Kako narediti vtis na profesorje?

Kaj je tisto, s čimer lahko prepričate profesorja, da se trudite, imate dober odnos do predmeta, si zaslužite dobro oceno?

Izdelajte si načrt učenja

Naredite načrt učenja in aktivirajte svoj vizualni spomin - tako boste absorbirali novo znanje, učenje pa bo lažje in hitrejše.

Kako se učiti?

Po mnenju Lee Beznik, univ. dipl. psih. iz centra za svetovanje in usmerjanje otrok, mladostnikov in staršev Platea d. o. o., resne težave nastopijo pri razporeditvi časa in organizaciji obsega snovi, pogosto pa študentom oviro predstavljajo tudi neučinkoviti načini branja in izpisovanja snovi.

Ko zmanjka motivacije za učenje

Za nekatere je učenje šala, za nekatere pa vir porabe časa, ki ga morajo prebiti pred knjigami. Toliko je stvari, ki bi jih lahko počeli v času, ki ga moramo porabiti za ponavljanje in učenje. Ključ do rešitve tega problema je MOTIVACIJA.

Čustvena inteligenca

Če lahko rečemo, da je IQ do neke mere določen z rojstvom, lahko za EQ trdimo, da se ga da lahko neprestano razvijati, ne glede na starost. Čeprav smo ljudje nepredvidljivi in je včasih težko popolnoma obvladovati svoja čustva, to še ne pomeni, da ne morete poskušati povečati vrednosti svoje čustvene inteligence. V nasprotju z IQ se EQ zelo težko izmeri.

Motivacija in koncentracija pred izpiti

Odgovor na vprašanje, kako se lotiti obsežne in včasih zapletene študijske snovi, je za večino študentov nerešljiva uganka. A s pravilnim pristopom ni razloga, da vam ne bi uspelo.