fbpx
Domov Oznake Oblačila

Oznaka: oblačila

Etično nakupovanje

Če želite izbrati oblačila brez nevarnih snovi, iz pravične trgovine in v skladu z naravovarstvenimi standardi, morate poznati nekaj oznak na oblačilih.

Oblačila lahko tudi zastrupljajo

Ali se kdaj vprašate, kje so nastala oblačila, ki jih nosite, kakšni procesi se uporabljajo za izdelavo, ali onesnažujejo okolje in ali morda vsebujejo škodljive snovi? Ste že kdaj zaznali neprijeten vonj ob vstopu v trgovino?

Kaj narediti z odsluženimi oblačili

Odslužena oblačila lahko na originalen, zanimiv način predelate, lahko jih prodate, si jih izmenjate ali pa podarite. Možnosti je nešteto, uporabiti je treba le nekaj domišljije in ustvarjalnega elana. Lahko jih podarite ali pa ustvarite iz njih nekaj novega. V obeh primerih se boste bolje počutili kot da bi jih vrgli v smeti.

Hieroglifi na etiketah oblačil

Ker tedenskega pranja perila ne boste mogli večno prelagati na starše, je pomembno, da se na to težko opravilo pripravite tudi sami. Prvi korak je naučiti se, kaj pomenijo znaki na všitih etiketah. Četudi se lahko zdijo zelo nerazumljivi in nepotrebni, jih je pametno upoštevati, saj si boste le tako zagotovili trajnejše življenje najljubšega oblačila.

Za lažjo izbiro prave številke oblačil

Vsak kos oblačila, ki ga kupimo, ima na bolj ali manj prikritem mestu našito oznako, ki služi kot njena osebna izkaznica. Iz nje lahko razberemo, kaj vse naredi obleko: njeno sestavo, kakšno nego potrebuje, konfekcijsko številko in še marsikaj drugega. Kdor se namerava držati navodil na oznaki, bo lahko še dolgo časa užival v novem oblačilu.