fbpx
Domov Oznake Denar

Oznaka: denar

Štipendije občin

Večina dijakov in študentov izkoristi možnost državne, kadrovske ali pa Zoisove štipendije, manjše število pa se jih zaveda, da lahko koristijo tudi druge štipendije, ki jih ponavadi podeljujejo občine, t. i. občinske štipendije.

ROK: Oddaja vloge za Zoisovo štipendijo

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil poziv za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za leto 2016/17. Čas za oddajo vloge imate študenti do 7.10.2016.

ROK: Štipendije MO Ljubljana

Mestna občina Ljubljana je objavila razpis za podelitev štipendij za nadarjene dijake in študente za šolsko leto 2016/17.

ROK: Zoisova štipendija

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil poziv za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za leto 2015/2016. Čas za oddajo vloge imate dijaki do 7.9.2016.

ROK: Štipendije Občine Ljubljana

Mestna občina Ljubljana je objavila razpis za podelitev štipendij za nadarjene dijake in študente za šolsko leto 2016/17.

Nepovratna denarna pomoč za študente v stiski

Fundacija Študentski tolar je objavila Razpis za dodelitev izredne denarne pomoči študentom v stiski. Rok za prijavo je 5. februar.

Denar je moj prijatelj

Verjetno se strinjate, da je čas, da se postavite na lastne noge. Študij boste zaključili, začeli služiti svoj denar, zato se boste začeli ukvarjati z denarjem.

Seznam študentskih servisov v Mariboru

Za vas smo pripravili pregled študentskih servisov v Mariboru, da boste lahko takoj vedeli odpiralni čas, telefon in mail ter tako še hitreje prišli do študentskega dela in denarja. Pri vseh študentskih servisih pa ne pozabite podaljšati članstva na začetku šolskega/študijskega leta.

Osebni finančni načrt

V času študija opravljate priložnostna študentska dela, nekateri prejemate tudi štipendijo ali žepnino. Na podlagi takšnih in drugih dohodkov, ki jih imate, si lahko pripravite finančni načrt.

Kako privarčevati za večje nakupe

Ko odraščate, več imate možnosti svojega zaslužka in s tem prvega koraka k finančni neodvisnosti. Če ste z delom na napotnico zaslužili nekaj denarja, velja preudarno razmisliti kaj boste z njim počeli v prihodnosti.