fbpx
Domov Oznake Denar

Oznaka: denar

Štipendije občin

Večina dijakov in študentov izkoristi možnost državne, kadrovske ali pa Zoisove štipendije, manjše število pa se jih zaveda, da lahko koristijo tudi druge štipendije, ki jih ponavadi podeljujejo občine, t. i. občinske štipendije.

Nepovratna denarna pomoč za študente v stiski

Fundacija Študentski tolar je objavila Razpis za dodelitev izredne denarne pomoči študentom v stiski. Rok za prijavo je 5. februar.

Denar je moj prijatelj

Verjetno se strinjate, da je čas, da se postavite na lastne noge. Študij boste zaključili, začeli služiti svoj denar, zato se boste začeli ukvarjati z denarjem.

Seznam študentskih servisov v Mariboru

Za vas smo pripravili pregled študentskih servisov v Mariboru, da boste lahko takoj vedeli odpiralni čas, telefon in mail ter tako še hitreje prišli do študentskega dela in denarja. Pri vseh študentskih servisih pa ne pozabite podaljšati članstva na začetku šolskega/študijskega leta.

Osebni finančni načrt

V času študija opravljate priložnostna študentska dela, nekateri prejemate tudi štipendijo ali žepnino. Na podlagi takšnih in drugih dohodkov, ki jih imate, si lahko pripravite finančni načrt.

Kako privarčevati za večje nakupe

Ko odraščate, več imate možnosti svojega zaslužka in s tem prvega koraka k finančni neodvisnosti. Če ste z delom na napotnico zaslužili nekaj denarja, velja preudarno razmisliti kaj boste z njim počeli v prihodnosti.

Povprečne mesečne plače

Za vas smo preverili, kakšne so povprečne plače v različnih dejavnostih. Naj vam to služi za orientacijo, kakšne so razmere na različnih delovnih področjih.

Spremembe na področju štipendij za leto 2014

Vlada je sprejela novi Zakona o štipendiranju, ki prinaša kar nekaj sprememb. Te so opisane v nadaljevanju, zakon pa začne veljati s 1.1.2014, do takrat pa se štipendije za leto 2013/2014 podeljujejo tako kot sedaj in se še ne upošteva sprememb.

Študentske osebne finance

V pričujočem sestavku vam bomo podali nekaj praktičnih in uresničljivih nasvetov glede razporejanja denarja in varčevanja.

VIDEO: Financiranje študija v tujini

Finance so eden od najpogostejših problemov pri odločitvi za študij v tujini. Prepogosto ljudje menijo, da je študij predrag. Realno je lahko študij v tujini tudi bolj ugoden od študija v domači državi.