fbpx
Domov Oznake Denar

Oznaka: denar

Štipendije občin

Večina dijakov in študentov izkoristi možnost državne, kadrovske ali pa Zoisove štipendije, manjše število pa se jih zaveda, da lahko koristijo tudi druge štipendije, ki jih ponavadi podeljujejo občine, t. i. občinske štipendije.

Nepovratna denarna pomoč za študente v stiski

Fundacija Študentski tolar je objavila Razpis za dodelitev izredne denarne pomoči študentom v stiski. Rok za prijavo je 5. februar.

Denar je moj prijatelj

Verjetno se strinjate, da je čas, da se postavite na lastne noge. Študij boste zaključili, začeli služiti svoj denar, zato se boste začeli ukvarjati z denarjem.

Seznam študentskih servisov v Mariboru

Za vas smo pripravili pregled študentskih servisov v Mariboru, da boste lahko takoj vedeli odpiralni čas, telefon in mail ter tako še hitreje prišli do študentskega dela in denarja. Pri vseh študentskih servisih pa ne pozabite podaljšati članstva na začetku šolskega/študijskega leta.

Osebni finančni načrt

V času študija opravljate priložnostna študentska dela, nekateri prejemate tudi štipendijo ali žepnino. Na podlagi takšnih in drugih dohodkov, ki jih imate, si lahko pripravite finančni načrt.

Kako privarčevati za večje nakupe

Ko odraščate, več imate možnosti svojega zaslužka in s tem prvega koraka k finančni neodvisnosti. Če ste z delom na napotnico zaslužili nekaj denarja, velja preudarno razmisliti kaj boste z njim počeli v prihodnosti.

Povprečne mesečne plače

Za vas smo preverili, kakšne so povprečne plače v različnih dejavnostih. Naj vam to služi za orientacijo, kakšne so razmere na različnih delovnih področjih.

VIDEO: Financiranje študija v tujini

Finance so eden od najpogostejših problemov pri odločitvi za študij v tujini. Prepogosto ljudje menijo, da je študij predrag. Realno je lahko študij v tujini tudi bolj ugoden od študija v domači državi.

Skrivnosti uspešnega poslovnega načrta

Preden se lotite pisanja poslovnega načrta, razmislite o jasnosti ideje, saj mora biti ta predstavljena na jedrnat in razumljiv ter vsekakor ne razvlečen način, saj slednji lahko odvrne investitorje od branja.

Vse o državnih štipendijah

Državne štipendije so nadomestile prejšnje republiške štipendije, ki jih je do leta 2007 podeljeval Zavod RS za zaposlovanje. Državne štipendije so oblika državne pomoči tistim, ki bi imeli zaradi nižjih dohodkov v družini težave s financiranjem šolanja.