Šolski center Nova Gorica – Biotehniška šola

Šolski center Nova Gorica – Biotehniška šola

Na Biotehniški šoli organizirajo različne oblike izobraževanj za mladino in odrasle, sodelujejo z osnovnimi šolami, društvi (oljkarsko, čebelarsko, biološko-dinamično …), lokalno skupnostjo …

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 26 Ulica padlih borcev, Šempeter pri Gorici 5290, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Helena Debeljak Hlebec
Funkcija: svetovalna služba
Uradne ure: vsak delovni dan od 8.30 do 15.00
Mail: [email protected]
Telefon: tajništvo: 05/620 57 40; svetovalna služba: 05/620 57 45
Spletna stran: http://bios.scng.si
Program:
JedilnicaŠolska jedilnica: Da
KnjižnicaŠolska knjižnica: Da
Posebnost šolePosebnost šole: dijaški dom, ki deluje v sklopu šole
Wi-fiBrezplačen Wi-Fi: Da
Učbeniški skladUčbeniški sklad: Da
Organiziran avtobusni prevozOrganiziran avtobusni prevoz: Ne
Elektronska redovalnicaElektronska redovalnica: Da
Šolska telovadnicaŠolska telovadnica: Da
Tuji jezikiTuji jeziki: angleščina, italijanščina
Možnost izmenjaveMožnost izmenjave: Možnost izmenjave npr. na Finsko, v Francijo, Anglijo, Španijo, Italijo.
Izbirni predmetiIzbirni predmeti: v okviru odprtega kurikula (italijanščina, slovenščina v stroki, matematika v stroki, etologija živali, senzorika, čebelarstvo, botanika in ostali moduli v povezavi s stroko)
Šolski krožkiŠolski krožki: pevski zbor, filmski krožek
Šolske ekskurzijeŠolske ekskurzije: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Francija
Število vseh dijakovŠtevilo vseh dijakov: 417

Uspeh šole na maturi 2014/15:
85 % (2015/16)

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2014:
Biotehniško šolo so anketirani dijaki opisali kot lepo urejeno šolo z razgledanimi profesorji, ki jim podajajo dragoceno znanje. Dodajajo, da njihova šola slovi po lepo urejeni okolici in programih, ki jih ponuja. Imajo dopoldanski urnik, dijakom je še posebej všeč enakomerna in raznolika razporejenost predmetov. Po njihovem mnenju je v šoli malo več poudarka na strokovnih predmetih, največ težav pa jim povzročajo matematika, angleščina in fizika. Učenje pred testi jim vzame od dva do tri dni, vsak dan pa za domače naloge porabijo približno pol ure. Če se le da, se učijo sproti, drugače pa samo takrat, ko je to potrebno, s pomočjo zapiskov, ki si jih pišejo sami ali pa jih dobijo pri starejših dijakih. Zaradi veliko pridobljenega znanja, zanimivega programa in prijaznih profesorjev priporočajo bodočim dijakom vpis na njihovo šolo.Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2015:
Anketirani dijaki Biotehniške šole se, če se le da, učijo sproti, drugače pa samo takrat, ko je to potrebno, s pomočjo zapiskov, ki si jih pišejo sami ali pa jih dobijo pri starejših dijakih. Učenje pred testi jim vzame od dva do tri dni, vsak dan pa za domače naloge porabijo približno pol ure. Po njihovem mnenju je v šoli nekoliko več poudarka na strokovnih predmetih, največ izzivov pa jim povzročajo matematika, angleščina in fizika. Urnik dijakom zelo ustreza, še posebej jim je všeč enakomerna in raznolika razporejenost predmetov. Dijaki so šoli predlagali, da bi malico lahko sestavljala hrana, ki jo pridelajo na posestvu, in tudi sicer bi spremenili organizacijo malice. Zaradi veliko pridobljenega znanja, zanimivega programa in prijaznih profesorjev priporočajo bodočim dijakom vpis na njihovo šolo, ki slovi po urejenosti, razgledanih profesorjih, ki jim podajajo dragoceno znanje in programih, ki jih ponuja.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2016:
Dijaki Biotehniško šolo priporočajo bodočim dijakom zaradi veliko pridobljenega znanja, zanimivega programa in prijaznih profesorjev. Šola slovi po urejenosti, razgledanih profesorjih, ki jim podajajo dragoceno znanje in programih, ki jih ponuja. Anketirani dijaki se, če se le da, učijo sproti, drugače pa samo takrat, ko se je treba, s pomočjo zapiskov, ki si jih pišejo sami ali pa jih dobijo pri starejših dijakih. Učenje pred testi jim vzame od dva do tri dni, vsak dan pa za domače naloge porabijo približno pol ure. Po njihovem mnenju je v šoli nekoliko več poudarka na strokovnih predmetih, največ izzivov pa jim povzročajo matematika, angleščina in fizika. Urnik dijakom zelo ustreza, še posebej jim je všeč enakomerna in raznolika razporejenost predmetov. Dijaki so predlagali, da bi malico lahko sestavljala hrana, ki jo pridelajo na posestvu, in tudi sicer bi spremenili organizacijo malice.

Na spletni strani je zapisano, da Biotehniška šola od leta 2001 deluje v novih šolskih zgradbah: zgradba šole in doma sta povezane z mostom in zavzemata 6500 m2 pokritih površin v Šempetru. Šola je 4 kilometre oddaljena od sedeža ŠC v Novi Gorici, kjer so skupne službe. Zgradba je nova in sodobno opremljena. V njej so poleg klasičnih učilnic tudi učna kuhinja in slaščičarska delavnica, računalniška učilnica, laboratorij, knjižnica, delavnice, kuhinja in  jedilnica. V sklopu šole so: domska stavba, šolska kuhinja in jedilnica, mala in velika telovadnica, knjižnica s čitalnico, računalniška učilnica, specialna učilnica za kemijo in biologijo, kemijski laboratorij, delavnica za slaščičarje, likalnica, šivalnica, učna kuhinja z restavracijo, mehanična delavnica, vinska klet, hladilnica, prostor za predelavo in sušenje sadja, kabineti, lope za stroje. Zunanja učilnica je šolsko posestvo, na katerem obdelujemo 2,5 ha marelic, 3 ha kakijev in 2,5 ha vinograda, 1 ha oljk, ostale površine pa so namenjene poljedelstvu, vrtnarstvu in reji drobnice.

Inline
Inline